Pvc-vloer laten leggen door de expert

Wij instaleren graag jouw pvc-vloer.

Het is belangrijk dat je vloer goed wordt geïnstalleerd want er zijn altijd situaties ‘in het werk’ die niet voorzien waren. Onze ervaren vloerleggers weten hoe ze met alle verschillende situaties moeten omgaan. Het leggen van de pvc-vloer kan op verschillende manieren gedaan worden. Eigenlijk zijn er twee hoofdsoorten pvc-vloeren die elk op eigen manier worden gelegd.

1 – Gluedown of dryback pvc-vloer

De ‘gluedown’ of ‘dryback’ variant wordt op een vlakke betonvloer of een zwevende ondervloer verlijmd. Dit luistert nauw, omdat elke oneffenheid in de ondervloer ook zichtbaar wordt in de pvc-vloer. Wij komen daarom altijd thuis langs om de geschiktheid van de ondervloer te beoordelen. Is deze ondervloer (nog) niet geschikt dan kunnen we deze in de meeste gevallen aanpassen zodat de vloer er mooi strak ingelegd kan worden.

2 – Pvc-clickvloer

De tweede hoofdgroep pvc-vloeren is de ‘click’ variant. Hierbij zijn de pvc-stroken verlijmd op een ondervloer van bijvoorbeeld mdf of kurk. Dit type pvc-vloer is hierdoor een stuk eenvoudiger te leggen, ook op ondervloeren met kleine oneffenheden.

Hoe gaat het leggen van een pvc-vloer door Parket Legservice in zijn werk?

Voordat we jouw vloer gaan leggen komen we eerst bij je thuis de situatie opnemen. Want als de ondervloer bijvoorbeeld niet vlak is, dan moet dat eerst herstelt worden. Wij geven graag advies over welke vloer voor jouw situatie het meest geschikt is en hoe we de vloer het beste kunnen gaan leggen. Hierna ontvang je een offerte die helemaal op maat is voor jouw situatie, zonder verrassingen achteraf.

Waarom een pvc-vloer kiezen?

Pvc-vloeren zijn heel populair als vloerbedekking want het zijn hoogwaardige vloeren die zowel in woonhuizen als in winkelpanden en hotels worden toegepast. Pvc-vloeren hebben nogal wat voordelen. Ze zien er zeer ‘natuurlijk’ uit en ze zijn duurzaam, sterk en eenvoudig te onderhouden. Verder laten deze vloeren goed warmte van vloerverwarming door en veroorzaken ze geen loopgeluid. De patronen en dessins waarin de pvc-vloeren geproduceerd worden zijn steeds mooier.

Gebruik en onderhoud van een pvc-vloer

De pvc-stroken worden in de fabriek voorzien van een PU afwerklaag. Dit is een slijtwerende beschermlaag. De vloer is hierdoor eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen en vervolgens licht vochtig dweilen is meestal voldoende.

Voorzie de vloer, direct na het leggen, van een laag pvc-polish. Hierdoor worden alle naden gesloten en krijgt de vloer een extra beschermingslaag. Geadviseerd wordt dit jaarlijks te herhalen. Hierdoor kan de levensduur van een pvc-vloer oplopen tot wel 25 jaar(!).

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ben je op zoek naar een vloer en wil je advies? Je bent van harte welkom in onze showroom op de Argonweg 44 in Almere. Of wil je jouw pvc-vloer door ons laten leggen? Wij maken graag een voorstel inclusief legplan voor je zodat je het mooiste, meest optimale legresultaat krijgt met zo weinig mogelijk zaagverlies. Bel 036 5260135 voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

pvc-vloer-bruin_grijs-houten-plank_moduleo-pvc-maritime_pine_24241

ambiant-shiraz-pvc-vloer-nijmegen

Jouw vloer onze expertise

Zoek je een partij die jouw vloer kan leggen? Parket legservice is al meer dan 10 jaar expert op het gebied van pvc, laminaat,-en houten vloeren voor zowel particulieren als projecten.